مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نحوه برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده تاثير زيادي بر احتمال تكرار آن دارد. فارغ از علت رفتارخودكشي بايد در نظر بگيريد كه عزيز شما خطر و درد ناشي از آسيب به خودش را ناديده گرفته و براي هر مقصودي كه داشته چنين اقدامي كرده است. بنابراين خانواده و يا نزديكان در چنين شرايطي بهتر است آگاهي خود را از اين مساله بالا برده و به جاي تكرار رفتارهاي گذشته به دنبال راهي براي بازسازي ارتباط با بيمار باشند.مسلما تنبيه و بازجويي و يا برعكس برآورده كردن خواسته‌هاي بيمار راه حل مناسبي نيست و بايد با ايجاد فضايي مناسب براي گفتگو سلامت همه اعضاي خانواده را بهبود داد. در ادامه نحوه رفتار و برخورد با كسي كه خودكشي كرده و به زندگي بازگشته را ارائه خواهيم داد.

منبع: برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

اهميت برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

عزيزتان دست به خودكشي زده و شما دچار ناراحتي شديدي شده ايد. گيج و نگرانيد و نمي دانيد كه چه بايد بكنيد. از يك طرف خوشحاليد كه زنده مانده و از طرف ديگر در دلتان از او بابت كاري كه كرده خشمگينيد. اگر در اين وضعيت نتوانيد هيجانات تان را كنترل كنيد مسلما اشتباهي ديگر در برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده انجام داده ايد. چنين اشتباهي ممكن است در دفعات بعدي تبعات جبران ناپذيري براي شما و خانواده تان داشته باشد. بنابراين شرط عقل حكم مي كند كه تا جاي ممكن احتياط كرده و راهي براي جلوگيري از وقوع دوباره اين مساله پيدا كنيد.

پيش از هر چيز بايد بدانيد كه برخورد با كسي كه خودكشي كرده از آن جهت كه مي تواند موجب بهبودي يا برعكس بدتر شدن وضعيت او شود اهميت زيادي دارد. هر چقدر به اين فرد نزديك تر باشيد تاثير شما نيز بيشتر است. پس حتما براي كسب اطلاعات لازم با متخصصان حوزه سلامت روان مشورت نماييد. آن ها به شما نحوه صحيح برخورد با كسي كه خودكشي كرده را آموزش مي دهند. در ادامه نيز ما تا جاي ممكن به نكات و بايدها و نبايدهايي كه در رفتار و برخورد با كسي كه خودكشي كرده پرداخته‌ايم.

نحوه رفتار و برخورد با كسي كه خودكشي كرده

خانواده و دوستان مهم‌ترين سيستم اجتماعي براي هر كسي هستند و حضور آن‌ها مي‌تواند از بروز بسياري از مشكلات جلوگيري كند. بااين‌حال برخي رفتارهاي اشتباه از جانب آن‌ها نيز مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد به همراه داشته باشد. به همين خاطر اينكه بدانيد در برخورد با شخصي كه اخيراً دست به خودكشي زده چطور بايد رفتار كنيد، موضوعي است كه اهميت بسياري دارد. از مهم‌ترين نكاتي كه مي‌بايست به آن‌ها توجه داشته باشيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

📌 فضاي خانه را آرام نگه داريد

فردي كه دست به خودكشي مي‌زند به‌طورقطع مشكلات روحي نظير اضطراب، افسردگي يا ناتواني مبارزه با مشكلات زندگي را تجربه كرده است. اين مشكلات پس از يك تجربه خودكشي ناموفق افزايش پيدا مي‌كنند.

به همين خاطر اگر مي‌خواهيد از بروز مجدد اين تجربه جلوگيري كنيد اولين چيزي كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اين است كه تا جاي ممكن سعي كنيد فضا را آرام نگه داريد و چيزي به احساسات منفي او اضافه نكنيد. پرخاش يا تحقير او به دليل ضعف‌ها يا بدرفتاري با وي به اين خاطر كه باعث آبروريزي شده ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند خطر اقدام مجدد براي خودكشي را افزايش دهد. سعي كنيد تا جاي ممكن از قضاوت رفتار او خودداري كنيد و اين احساس را ايجاد كنيد كه هنوز هم او را دوست داريد و مي‌تواند روي كمك شما حساب كند.

📌 در برخورد با كسي كه خودكشي كرده حتما همدلي و حس امنيت ايجاد كنيد

يكي از سؤالات اطرافيان كساني كه به‌تازگي خودكشي كرده‌اند اين است كه نمي‌دانند چطور بايد با آن‌ها صحبت كنند و در صحبت‌هايشان به چه نكاتي توجه داشته باشند. در درجه اول صحبت‌هاي شما مي‌بايست بيشتر حالت حمايت و همدلي داشته باشند. سعي كنيد بامحبت با اين افراد برخورد كرده و به آن‌ها اطمينان دهيد كه برايتان باارزش هستند يا براي كمك به آن‌ها آماده‌ايد.

تلاش براي همدلي با فردي كه اخيراً تجربه خودكشي را پشت سر گذاشته يكي ديگر از نكات مهمي است كه بايد موردتوجه قرار دهيد. هرگز احساسات يا دلايل اين افراد را مسخره نكنيد و يا از آن‌ها نخواهيد جور ديگري فكر كنند و راهكارهاي شما را امتحان كنند. بلكه حتي اگر قلبا به اين موضوع اعتقاد نداريد به آن‌ها نشان دهيد متوجه درد و ناراحتي كه تحمل مي‌كنند هستيد.

📌 رفتار با كسي كه خودكشي كرده | توجه به نشانه‌هاي تكرار خودكشي

ازجمله نكاتي كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد اين است كه احتمال تكرار اين رفتار را در نظر بگيريد و تا جاي ممكن موضوعات خطرآفرين را از فرد دور نگه داريد. براي مثال اگر بيمار ديگران را به خودكشي مجدد تهديد مي‌كند يا دائماً از مرگ صحبت مي‌كند و يا درصورتي‌كه وسايلي مثل قرص، تيغ يا طناب در اطراف وي مي‌بينيد نسبت به اين نشانه‌ها حساسيت داشته باشيد.

📌براي برخورد با كسي كه خودكشي كرده علت را پيدا كنيد

هنگامي‌كه شرايط روحي بيمار تا حدودي بهبود پيدا كرد، سعي كنيد با او صحبت كنيد و علت اين كارش را پيدا كنيد. بسياري از كساني كه تجربه خودكشي ناموفق را داشته‌اند بيان مي‌كنند كه در اين شرايط دوست داشته‌اند يك با آن‌ها صحبت كند و بپرسد چه چيزي تا اين حد ناراحت‌شان كرده كه به چنين اقدامي دست زده‌اند.

با اين حال همان‌طور كه گفته شد بهتر است سعي كنيد در سؤال‌هايتان از قضاوت يا بازجويي او خودداري كنيد، با احساسات وي همدلي داشته باشيد و همچنين از سؤالات باز پاسخ براي شروع صحبت استفاده كنيد. براي مثال از او بپرسيد اكنون چه احساسي دارد يا چطور فكر مي‌كند.

هنگامي‌كه به دنبال پيدا كردن علت خودكشي او هستيد به اين موضوع نيز توجه كنيد كه شما تا چه حد در اين تصميم وي نقش داشته‌ايد؟ آيا بدرفتاري‌ها، قضاوت نا به جا، بي‌توجهي به مشكلات يا مسائلي ازاين‌دست در اين تجربه نقش داشته‌اند؟ اگر چنين است سعي كنيد اين رفتارها را در خود تغيير دهيد.

📌تلاش براي حل مسئله

پس‌از اينكه دلايل او براي اقدام به خودكشي را متوجه شديد با كمك يكديگر راهكارهايي براي برطرف كردن آن‌ها پيدا كنيد و به وي اطمينان دهيد تا پايان اين مسير در كنارش خواهيد بود. بااين‌حال در حل مسئله در درجه اول به اين موضوع توجه داشته باشيد كه راهكار شما مي‌بايست واقع‌بينانه و قابل‌اجرا باشد؛ در غير اين صورت شكست در اين روش ها مي‌تواند تبديل به دليلي براي تكرار تجربه خودكشي شود. علاوه بر اين راهكارهاي شما مي‌بايست موردقبول فرد باشند و او قصد داشته باشد آن‌ها را انجام دهد.

📌برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده | كمك گرفتن از مشاورين متخصص

از مهم‌ترين موضوعاتي كه در برخورد با فردي كه به‌تازگي خودكشي كرده كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه از يك روانشناس كمك بگيريد تا به بيمار كمك كند تا سلامت روان خود را مجدداً به دست بياورد. حتي اگر به هر دليلي تمايلي به حضور در جلسات مشاوره ندارد، بهتر است شما خود به يك متخصص مراجعه كنيد و راهكارهايي را براي تغيير شرايط و همين‌طور بهبود وضعيت بيمار آموزش ببينيد.

📌افزايش مهارت هاي بيمار

خيلي موقع‌ها خودكشي به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه بيمار دچار مشكلي شده و خود را از حل كردن آن ناتوان مي‌بيند. همچنين بسياري از خودكشي‌ها به اين خاطر اتفاق افتاده كه بيمار به‌صورت ناگهاني و بدون فكر به اين نتيجه رسيده كه بايد چنين كاري كند و سپس تصميم خود را عملي كرده است. به همين خاطر آموزش راهكارهاي حل مسئله و كنار آمدن با مشكلات در كنار تكنيك‌هاي كنترل هيجان ازجمله اقداماتي هستند كه روانشناسان براي جلوگيري از تكرار اين تجربه از آن‌ها استفاده مي‌كنند.

همچنين بيماري‌هاي رواني و به‌خصوص افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايلي هستند كه بيمار را به سمت آسيب زدن به خود سوق مي‌دهند و به همين خاطر شناسايي اين بيماري‌ها و اقدام براي درمان آن‌ها نيز ازجمله موضوعاتي است كه روانشناسان به آن توجه دارند.

📌 عوامل موثر در خودكشي را از بين ببريد

هميشه يكسري عوامل دروني و بيروني وجود دارد كه موجب تصميم به خودكشي مي شوند. شما با كمك درمانگر اين عوامل را شناسايي كنيد و آن ها را تا حد امكان از بين ببريد. در برخورد با كسي كه خودكشي كرده توجه شما به مشكلات او موجب از بين رفتن احساس تنهايي اش خواهد شد.

خط قرمزهايي در نحوه برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

خيلي اوقات نيازي نيست كه شما حتما در برخورد با كسي كه خودكشي كرده كاري انجام دهيد. كافي است كمي عقب بيايستيد و رفتارهايي كه در ادامه شرح داده ايم را انجام ندهيد.

🔸 هرگز او را تنها نگذاريد، در كنارش باشيد و احساس تنهايي را از او بگيريد.

🔸 او را به خاطر كاري كرده سرزنش نكنيد.

🔸 وضعيت رواني او را به حال خودش رها نكنيد، زمان هميشه باعث بهبودي نمي شود؛ براي درمان او اقدام كنيد.

🔸 عادي جلوه ندهيد، خودكشي او را موضوعي ساده جلوه ندهيد.

🔸 در برخورد با كسي كه خودكشي كرده باج ندهيد، اين كار باعث مي شود او در آينده اي نه چندان دور براي رسيدن به اهدافش مجدد دست به خودكشي بزند.

🔸 او را مجبور به كاري نكنيد؛ اجبار در برخورد با كسي كه خودكشي كرده موجب تشديد احساس ياس و نااميدي او مي شود.

سخن آخر

خيلي از خانواده اهميتي به نحوه برخورد با كسي كه خودكشي كرده نمي دهند، آن ها رفتارهاي سمي خود را ادامه ميدهند و مساله خودكشي را تنها به شخصيت ضعيف خود فرد ارتباط مي‌دهند. گاه نيز مي بينيم كه خانواده هيچ مسئوليتي در قبال اين خطر نمي پذيرد. در چنين مواردي درمانگران خانواده را متوجه مي كنند كه بايد رفتار و چرخه هاي معيوب خانوادگي را تغيير دهند. البته اين براي كساني است كه خوش شانس هستند و خانواده براي درمان به مشاوران روانشناختي مراجعه كرده باشد.

متاسفانه خيلي از خانواده بعد از خودكشي نيز متوجه خطر نيستند. اين مساله باعث مي شود كه وضعيت رواني بيمار تغييري نكرده و يا حتي بدتر شود. به همين منظور توصيه مي شود كه حتما خانواده ها و يا حتي خود كسي كه خودكشي كرده براي ايجاد يك تغيير اساسي به درمانگران خانواده مراجعه نمايند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه رفتار و برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا كسي كه يك‌بار خودكشي كرده ممكن است مجدداً اين رفتار را تكرار كند؟

بله؛ با توجه به مشكلات و شرايط روحي فرد و همين‌طور نوع برخورد اطرافيان احتمال تكرار اين كار وجود دارد. به همين خاطر اين افراد مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناسي مراحل درمان را بگذرانند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/19  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

بسياري از كساني كه تجربه خودكشي ناموفق را داشته‌اند بيان مي‌كنند كه در اين شرايط دوست داشته‌اند يك با آن‌ها صحبت كند و بپرسد چه چيزي تا اين حد ناراحت‌شان كرده كه به چنين اقدامي دست زده‌اند. بااين‌حال همان‌طور كه گفته شد بهتر است سعي كنيد در سؤال‌هايتان از قضاوت يا بازجويي او خودداري كنيد، با احساسات وي همدلي داشته باشيد و همچنين از سؤالات باز پاسخ براي شروع صحبت استفاده كنيد. براي مثال از او بپرسيد اكنون چه احساسي دارد يا چطور فكر مي‌كند. از آنجا كه معمولا افسردگي موجب بروز اين اتفاق مي‌شوند حتما مقاله نشانه ها و علائم افسردگي را بخوانيد.

هنگامي‌كه به دنبال پيدا كردن علت خودكشي او هستيد به اين موضوع نيز توجه كنيد كه شما تا چه حد در اين تصميم وي نقش داشته‌ايد؟ آيا بدرفتاري‌ها، قضاوت نا به جا، بي‌توجهي به مشكلات يا مسائلي ازاين‌دست در اين تجربه نقش داشته‌اند؟ اگر چنين است سعي كنيد اين رفتارها را در خود تغيير دهيد.

 

 

منبع : برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

تلاش براي حل مسئله

پس‌از اينكه دلايل او براي اقدام به خودكشي را متوجه شديد با كمك يكديگر راهكارهايي براي برطرف كردن آن‌ها پيدا كنيد و به وي اطمينان دهيد تا پايان اين مسير در كنارش خواهيد بود. بااين‌حال در حل مسئله در درجه اول به اين موضوع توجه داشته باشيد كه راهكار شما مي‌بايست واقع‌بينانه و قابل‌اجرا باشد در غير اين صورت شكست در اين راهكار خود مي‌تواند تبديل به دليلي براي تكرار تجربه خودكشي باشد. علاوه بر اين راهكارهاي شما مي‌بايست موردقبول فرد باشند و او قصد داشته باشد آن‌ها را انجام دهد.

 

 

كمك گرفتن از مشاورين متخصص

از مهم‌ترين موضوعاتي كه در برخورد با فردي كه به‌تازگي خودكشي كرده كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه از يك روانشناس كمك بگيريد تا به بيمار كمك كند تا سلامت روان خود را مجدداً به دست بياورد. حتي اگر به هر دليلي تمايلي به حضور در جلسات مشاوره ندارد، بهتر است شما خود به يك متخصص مراجعه كنيد و راهكارهايي را براي تغيير شرايط و همين‌طور بهبود وضعيت بيمار آموزش ببينيد. از آنجا علت اصلي خودكشي افسردگي است، پس حتما مشاوره افسردگي نيز دريافت كنيد.

افزايش مهارت هاي بيمار

خيلي موقع‌ها خودكشي به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه بيمار دچار مشكلي شده و خود را از حل كردن آن ناتوان مي‌بيند. همچنين بسياري از خودكشي‌ها به اين خاطر اتفاق افتاده كه بيمار به‌صورت ناگهاني و بدون فكر به اين نتيجه رسيده كه بايد چنين كاري كند و سپس تصميم خود را عملي كرده است. به همين خاطر آموزش راهكارهاي حل مسئله و كنار آمدن با مشكلات در كنار تكنيك‌هاي كنترل هيجان ازجمله اقداماتي هستند كه روانشناسان براي جلوگيري از تكرار اين تجربه از آن‌ها استفاده مي‌كنند.

همچنين بيماري‌هاي رواني و به‌خصوص افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايلي هستند كه بيمار را به سمت آسيب زدن به خود سوق مي‌دهند و به همين خاطر شناسايي اين بيماري‌ها و اقدام براي درمان آن‌ها نيز ازجمله موضوعاتي است كه روانشناسان به آن توجه دارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بله؛ با توجه به مشكلات و شرايط روحي فرد و همين‌طور نوع برخورد اطرافيان احتمال تكرار اين كار وجود دارد. به همين خاطر اين افراد مي‌بايست زير نظر متخصصين روانشناسي مراحل درمان را بگذرانند.

   

 

منبع : برخورد با كسي كه خودكشي كرده و زنده مانده

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/17  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب